ART&SHARE

Laatst vertelde ik al dat het zo druk had met het opstarten van een eigen bedrijfje. Dit doe ik samen met drie klasgenoten en samen vormen wij het team van ART&SHARE.

ART&SHARE staat voor betaalbare, toegankelijke kunst en wilt de kunststudent en opkomend kunstenaar helpen door zijn of haar kunst verkoop te stellen. De opleiding Leisure Management die ik/wij volg(en) is gevestigd in de Willem de Kooning Academie dus je zal begrijpen dat wij dagelijks met kunst in aanraking komen, ook al is onze opleiding niet direct op kunst gericht. Ik heb zelf een jaartje kunstacademie gedaan en daar merkte ik hoeveel werk je moet produceren en, als gevolg daarvan, hoeveel werk er overblijft. Dit is op zo ongeveer iedere kunstopleiding zo en ik vind het zo zonde! Ons bedrijfje doet hier wat mee :)

Goed, hier ben ik dus mee bezig en het is echt ontzettend leuk. Ik ben hoofdzakelijk in charge van de website en de Facebookpagina. Ons main kanaal is Instagram; daarop plaatsen we elke dag kunstwerken die gekocht kunnen worden.

Het is echt een heel erg leuk en leerzaam proces en ik weet dat het afgezaagd klinkt, maar het is echt zo. Plotseling hou ik me bezig met samenwerkingen, bijvoorbeeld. Zo werk ik nu samen met Johan van Superscherp Ontwerp, die voor ons onder andere de site heeft gemaakt. Om de website te kunnen betalen hebben we geld gegenereerd door aandelen te verkopen aan familie en vrienden. Haha, ik vind het een heel avontuur. Maar echt superleuk. En tot nu toe gaat alles eigenlijk gewoon goed.

Ik vind het echt tof dat mijn opleiding dit ‘project’ (want dat is het officieel) in het nieuwe curriculum heeft gedaan. Praktijkgerichter onderwijs kan je het bijna niet hebben volgens mij. Alle andere vakken zijn ook aan je eigen onderneming gekoppeld, waardoor het schrijven van een marketingplan ineens nuttig aanvoelt. Het is nog steeds niet leuk hoor, maar je weet nu tenminste waar je het voor doet.

Oh en grafisch ontwerpen, wat ik eerst nooit deed en nooit echt wilde doen (niet voor ‘later’ in ieder geval), dat ben ik nu ook continu aan het doen. Haha. Krijg je ook wel als je de enige in de groep bent die iets kan met een Adobe programma natuurlijk. Maar het is stiekem wel leuk.

Ik wist niet zo zeker of ondernemen iets voor mij was, maar ik geloof dat ik daar nu niet meer over hoef te twijfelen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s